Naujienos

May 29, 2014

„Vaikų linija“ kviečia palaikyti Europos dienos prieš patyčias atsiradimą

„Vaikų linija“ kaip Europos tinklo prieš patyčias (angl. European Anti-bullying Network (EAN)) narė kviečia žmones ir organizacijas prisidėti prie Europos dienos prieš patyčias atsiradimo.

Europoje vykdoma kampanija „One Day in Europe, every Day for children“ (liet. „Viena diena Europoje, kiekviena diena vaikui“) skatina piliečius ir organizacijas pasirašyti elektroninę peticiją ir taip padėti atsirasti Europos dienai prieš patyčias.

Pagrindinė šios kampanijos idėja – paskelbti simbolinę dieną, kuri palaikytų ir sustiprintų visų Europos Sąjungos šalių narių pastangas mažinti patyčias. 2013 metų sausį Europos parlamentas priėmė deklaraciją, kuria kvietė paskelbti Europos dieną prieš patyčias ir smurtą mokykloje. Dabar tarptautinės organizacijos Europos tinklas prieš patyčias nariai ragina imtis konkrečių veiksmų ir galutinai įteisinti Europos dieną prieš patyčias. Peticija su ją palaikančių žmonių pavardėmis ir organizacijų pavadinimais bus pateikta Europos Komisijai.

„Vaikų linija“ kviečia piliečius bei organizacijas palaikyti šią inciatyvą ir pasirašyti šią peticiją, taip prisidedant prie Europos dienos prieš patyčias atsiradimo bei patyčių problemos sprendimo Europos lygiu. Taip pat kviečiame pasidalinti šiuo kvietimu savo organizacijų bendruomenėms.

Peticijos forma: http://www.antibullying.eu/webform/37/petition

Grįžti Viršus