Naujienos

April 24, 2013

Radijo stotyje „Žinių radijas“ startuoja „Raganiukės teatro“ pojektas vaikams apie saugų elgesį internete

Balandžio mėnesį radijo stotyje „Žinių radijas“ startuoja nauja nuotaikinga edukacinė laidelė vaikams „Saugaus interneto abėcėlė.“ Tai „Raganiukės teatro“ projektas, finansuojamas Lietuvos spaudos, radijo ir televizijos Fondo. Tai yra edukacinė, muzikinė laida vaikams su teatralizuotais elementais. Jos metu vaikai yra mokomi, kaip saugiai naudotis internetu ir kaip atpažinti jame slypinčius pavojus. Šviesoforas, judėjimo rašytinės ir nerašytinės taisyklės gali būti perkeltos į internetinę erdvę, kurioje vaikams suprantama ir įdomia kalba yra pasakojama apie judėjimą internetu.

Interneto erdvės nesaugumas yra šiandienos aktuali problema, prilygstanti keliuose slypintiems pavojams. Internetas yra taip pat kelias, su savais pavojais, nuorodomis, skirtingų lankytojų spūstimi, įvairiais signalais. Šiame internetiniame kelyje vaikas yra vienas nesaugiausių dalyvių. Vaiko saugiam judėjimui kelyje visuomenė skiria daug dėmesio, bet laikas ją plačiau informuoti apie interneto kelių pavojus ir taisykles, kaip juose saugiai judėti. Dėmesys, visų pirma, skiriamas pačiam vaikui, jo savarankiškam problemos įsisąmoninimui.

„Saugaus naudojimosi internetu ugdymo vaikams“ projektas yra aktualus dėl masiškai plintančio interneto vartojimo vaikų tarpe. Šiuo unikaliu projektu skatinamas internetinės informacijos kiekio ribojimas vaikams ir savarankiškas vaikų gebėjimas atskirti saugius nuo nesaugių šaltinius, įvertinti painiais internetinio tinklo keliais ateinančios informacijos turinį, diegti supratimą, kad internetas nėra saugios durys į pasaulį. Teatras vaikams turi galimybę perteikti visą vaikams aktualią ir svarbią informaciją meniniu, jiems įdomiu ir prieinamu būdu. Laidelių metu nuotaikingi laidos vedėjai ir veikėjai pasakoja įvairias istorijas ir nutikimus, moko vaikus teisingai elgtis internete. Laidelės su teatralizuotais elementais yra nuotaikingos ir linksmos, o jų pabaigoje vaikai dalyvaus viktorinose ir galės laimėti įvairiausių prizų.

Grįžti Viršus